pirmdiena, 2008. gada 21. janvāris

Pseido suicīda aisbergs!

Šodien tika pielikts lielais punkts manai pseido suicīda(latviski - pašievainošanās) epopejai, kas izpaudās kā radošais kursa darbs univeristatē!Domājot par pašievainošanās veidiem nonācu pie pavisam ērmota secinājuma - emocionālās sāpēs var transformēt ne tikai fiziskajās, bet cita veida emocionālajās, kas izpaužas kā pašterors. Šī procesa ilustrēšanai man uzreiz nāk prātā mans mājas virtuves kombainis ar trīšžuburaino angļu vadu. Lai iespraustu mūsu necilajos divžuburu kontaktos, nepieviešams kontakta pārveidotājs - uzparikte, kas savieno divas līdz tam nesavienojamas lietas. Enerģija, jauda utt. no tā nemainās.
Salīdzinājums gaužām triviāls un vienkāršs, taču tikpat labi iederas arī pašterora skaidrojumā. Tāpat kā virtuves uzparikte darbojas ar tikpat lielu jaudu pateicoties modīgajam kontaktu pārveidotājam, tāpat arī pašmocīšanas process atbilst visiem standartiem, ja fizisko sāpju vietā tiek radītas citas sugas emocionālās sāpes. Ciniski izsakoties - lai viss notiktu pēc pilnas programmas, nav nepieciešams graizīt rokas!
Un nu pie procesa! Kā tas notiek? Pavisam vienkārši! Psiholoģiskās ciešanas, neveiksmes attiecībās ar citiem cilvēkiem tāpat agresijas veidā tiek vērstas pret sevi, taču šoreiz nevis ar šķēru palīdzību, bet pašsteroru, kas izpaužas kā sevis noniecināšana, nemitīga kritizēšana un zināma tīksmināšanās par to. Ieskaidrošanai, ka esi neveiksminieks un vispār pēdējā niecība ir tikpat postošas sekas kā fiziskai sevis ievainošanai. Iespējams, atklāju vēlreiz divriteni.. bet arī tā gadās, jo nav nekā jauna šajā pasaulē. Visu saista neredzamas saites, shēmas un analoģijas.
Visām lietām vajag nobeigumu, ieteikumus un ieteikumus kā to novērst! Šoreiz tā nebūs, jo man nav ne jausmas un uz omīšu brīnumzālīlīšu iedarbību ar nav ko cerēt! Un kamēr brīnumliedzeklis nav atrasts, es un vēl daudzi citi cilvēki turpināsim šo pseido suicīda spēlīti aizberga apakšalā. Kāpēc tieši apakšgalā? Jo sagraizītās rokas tāpat kā aisberga virsledus daļu var pamanīt jau iztālēm un aši knaši izdomāt rīcības plānu. Zemledus daļu ir samanīt daudz grūtāk, nereti par neiespējami, tāpēc arī ašais knašais rīcības plāns...........................
Ak!

Nav komentāru: